Markanläggning Altanbygge. Haninge Vendelsö

Våra anläggare hjälpte till med planering, layout vid ett bygge av altandäck med tillhörande grävarbete, stensättning och byggande av stenmur vid markentreprenad till villaägare i Haninge, Vendelsö, Stockholm. I samarbete med en byggare från Haninge som utför altanbyggnationer.

Såhär lät det av kunden vid en första kontakt:

Vi har en tomt där en mindre del av fastigheten ligger betydligt lägre än den andra (ca 2-2.5 meter vid platsen för största höjdskillnaden).
Vi har länge tyckt att det borde kunna bli ett väldigt mysigt hörn av tomten men aldrig kommit på hur den ska utnyttjas.
Särskilt då den vetter mot grannens trädäck där dom sitter ofta med bara ett gunnebo-stängsel emellan. Vi känner oftast att vi inkräktar om vi är där nere.

Vi kom i våras fram till att vi skulle bygga ett växthus längs staketet till grannen. Både för att vi gillar att odla och som en avskärmning så att vi kunde vara på “vår sida” av växthuset utan att det känns som vi står bredvid deras altan.

Dock sa dom precis nej då dom tycker det blev för nära och för högt.

Vi vill då göra ngt annat istället.
Vi funderar kring att utöka den höga altan som idag vetter mot hörnet och på något sätt inkorporera växthus och eventuellt en pool där.
Jag gissar att detta skulle innebära att bygga en stödmur (eventuellt i två etage) för att fylla upp sluttningsdelen men hur det skulle se ut/få plats/fungera har jag och min fru svårt att komma fram till.

Jag har lite svårt att utifrån er hemsida avgöra om ni förutom själva markarbetet även är bra på ideér/design… Tänkte att jag chansar och slänger iväg ett mail ändå.

Vi är väl först ute efter professionella ideér och rådgivning om vad som går att göra och vad som blir bäst ur ett funktions/designperspektiv och om ni/vi kommer fram till ngt bra även en offert på en mer detaljerad plan alternativt en offert för hela jobbet.

Jag bifogar ritningarna jag skickade till grannarna (ang. växthuset) så att ni kanske lättare kan få en bild av läget och avgöra om det är den typen av jobb som passar er.

Offert? Klicka här